Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Thursday, August 25, 2011

"11 AMALAN YANG TERBALIK"

Marilah kita bermuhasabah atau menilai dan menghitung kembali tentang
amalan harian kita. Kadang-kadang kita akan dapati amalan kita adalah
terbalik atau bertentangan dari apa yang patut dilakukan dan dituntut oleh
Islam. Mungkin kita tidak sedar atau telah dilalaikan atau terikut-ikut
dengan budaya hidup orang lain. Perhatikan apa yang dipaparkan dibawah
sebagai contoh amalan yang terbalik:-

1. Amalan kenduri arwah beberapa malam yang dilakukan oleh keluarga simati
selepas sesuatu kematian (malam pertama, kedua, ketiga, ketujuh dan
seterusnya) adalah terbalik dari apa yang dianjurkan oleh Rasulullah di
mana Rasulullah telah menganjurkan jiran tetangga memasak makanan untuk
keluarga simati untuk meringankan kesusahan dan kesedihan mereka. Keluarga
tersebut telah ditimpa kesedihan, terpaksa pula menyedia makanan dan
belanja untuk mereka yang datang membaca tahlil. Tidakkah mereka yang hadir
makan kenduri tersebut khuatir kalau-kalau mereka termakan harta anak yatim
yang ditinggalkan oleh simati atau harta peninggalan simati yang belum
dibahagikan kepada yang berhak menurut Islam?

Apabila Ahli Parlimen PAS Kritik PKR





Oleh mantra-indeeptots – Menegakkan kebenaran di sebalik fitnah dan pembohongan.
Itu yang dicari sampai ke lubang cacing wartawan Karam Singh Walia berhubung perancangan cukup rapi ahli Parlimen Kuantan Fuziah Salleh memutarbelitkan fakta mengenai kilang kimia Lynas di Gebeng, Kuantan.
Segala-galanya terbongkar melalui pendedahan 2 saintis nuklear negara yang juga orang kuat PAS.
Ikuti laporan ini.
Inilah respon yang diidamkan ahli Parlimen PKR Kuantan, Fuziah Salleh yang bermain dengan emosi penduduk Kuantan berhubung pembinaan kilang kimia Lynas. 


Wednesday, August 24, 2011

Ambil Telefon Anda Dan Cuba Lakukan..


1.Ambil telefon bimbit korang.
2.Pergi ke "write massage".
3.On kan kamus (dictionary)
4.Taip nombor : 415683125524
Cuba lihat hasilnya dan mari dekatkn diri padanya.. lbh2 lgi d fasa terakhir ramadhan ini..
...Selamat mencuba..:-)

ada sesuatu yang menarik akan muncul...sebar2kan...:)

klu tak boleh try telepon model lain...

Saturday, August 20, 2011

Saingan Terbaru Facebook, Rasa-Rasa BOleh tak?

emmm boleh ker google plus bersaing dengan FB? benda ni tiba2 diaktif jika korg ader account google. paksa atau terpaksa yerk.. ehhh tak2 baru ak teringan aku ader aktifkan hu3.... sama2 lah kita tgk aper kelebihan google plus yg facebook tak ade. tp cam lebih kurang FB jer???
Google plus


Facebook
  

Thursday, August 18, 2011

Berhati-hati dengan Contest 3rd Party yg menawarkan Games!



Salam, dibulan puase ni ericoanaci dikejutkan dengan Statement Bill dari Maxis. ape yg membuat hati ericoanaci ni marah adalah disebabkan oleh bill kali ni lebih banyak bayaran nya dari sebelum ni... ni yang nak memaki ni (pak kal jer bulan puase)..aq tgk lah kenapa banyak sangat. dan aq dapati ader satu statement di cas rm8.00 hampir setiap hari total dia RM72.00 peh kaya ko yerk suka2 hati jer nak cas. padahal ak tak dapt satu sen pun game yg ko antar.. terus aq cll maxis 1800821123 n bertya kenapa leh jd macam ni....


Friday, August 12, 2011

STARBUCKS DISAHKAN HARAM - JAKIM


 
Berikut di bawah penjelasannya,

Please note that all chocolate, vanilla and coffee drinks at Coffee Bean and Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich is from animal origin (pork). Raspberry Frap uses cherries that has been dip n alcohol & the tiramisu contains RUM. Please pass this message toour muslim friends.

Call JAKIM 03 - 8886 4000 for more information...

Thursday, August 11, 2011

yahoooo BE masukkk dibulan Puasa...


dpt BE di blog ini http://ericoanaci86.blogspot.com

yahooo kutooo dpt BE wat pertaman kalinya.. dpt 3 lagi... Alhamdullillah.. mmg bulan Ogos ni bulan bertuah kutooolah.. TQ2... CITER BULAN OGOS.. bc tuk tau kenapa..

Thursday, August 4, 2011

Bahan Kek Lapis ada DNA Babi

Kek lapis guna mentega Golden Churn dimusnah
Pengusaha perlu samak peralatan sebelum buat kek baru

KUCHING: Pengusaha kek lapis Sarawak yang menggunakan mentega jenama Golden Churn Creamy Butter yang disahkan mengandungi DNA babi, disaran memusnahkan stok mereka dan menyamak semua peralatan dan kelengkapan memasak sebelum menghasilkan semula kek berkenaan untuk dipasarkan.

Ia perlu dilakukan kerana ramai pengusaha menyediakan stok bernilai sehingga jutaan ringgit sejak tiga bulan lalu untuk menampung permintaan sambutan Aidilfitri, pada akhir bulan ini.