Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Saturday, September 24, 2011

Cipta permainan baru Sukan dapat hadiah Rm50,000 oleh MILO


Inilah peluang anda untuk mengubah segala aksi permainan!
Pilih satu permainan dan ubahlah segala aksinya – dengan tidak melebihi 40 patah perkataan. Tuliskan peraturan anda sendiri. Atau lebih baik lagi, ciptalah permainan dan peraturannya yang baharu. Menangilah hadiah mingguan berupa sebuah tablet. Idea anda boleh direalisasikan sebagai satu pertandingan yang sebenar dan menangi RM10,000!
<<MILO>>


NASA UARS Satellite Falls To Earth Today -Fall in loved

falling-the-upper-atmosphere-research-satellite

NASA’s Upper Atmosphere Research Satellite, or UARS, fell to earth early this morning. UARS is a six ton decommissioned weather satellite that has been on a collison course to earth for months. The details are sketchy seeing as to how NASA won’t release the exact location.

Before falling “The satellite passed eastward over Canada and Africa as well as vast portions of the Pacific, Atlantic and Indian oceans .

UARS is the biggest NASA spacecraft to crash back to Earth, uncontrolled, since the post-Apollo 75-ton Skylab space station and the more than 10-ton Pegasus 2 satellite, both in 1979.

Russia’s 135-ton Mir space station slammed through the atmosphere in 2001, but it was a controlled dive into the Pacific.

Before UARS fell, no one had ever been hit by falling space junk and NASA expected that not to change. NASA put the chances that somebody somewhere on Earth would get hurt at 1-in-3,200. But any one person’s odds of being struck were estimated at 1-in-22 trillion, given there are 7 billion people on the planet.

On its Twitter feed, NASA said, “If debris fell on land (and that’s still a BIG if), Canada is most likely area.”
The two dozen parts of the UARS that may have survived re-entry could weigh anything from two to 350 pounds.

The tumbling motion of the satellite has made it difficult to narrow down the location. And given that the world is 70 percent water, an ocean landing was considered likely.

“In the entire 50 plus year history of the space program, no person has ever been injured by a piece of re-entering space debris,” said Mark Matney, an orbital debris scientist at NASA.

“Keep in mind we have bits of debris re-entering the atmosphere every single day.”

Orbital debris experts say space junk of this size from broken-down satellites and spent rockets tends to fall back to Earth about once a year, though this is the biggest NASA satellite to fall in three decades.

The surviving chunks of the tour-bus-sized UARS, which launched in 1991 and was decommissioned in 2005, will likely include titanium fuel tanks, beryllium housing and stainless steel batteries and wheel rims.

The US space agency has warned anyone who comes across what they believe may be UARS debris not to touch it but to contact authorities for assistance. It is illegal to keep any part of the fallen satellite, so don’t get any thoughts on putting it on ebay if you find a piece.

Space law professor Frans von der Dunk from the University of Nebraska-Lincoln told AFP that the United States will likely have to pay damages to any country where the debris falls.

“The damage to be compensated is essentially without limit,” von der Dunk said, referring to the 1972 Liability Convention to which the United States is one of 80 state signatories.

Source: mirror uk / Source2

Message From - b3nt3n -


Hack3d by b3nt3n


Ok Owner!!
Stret to da point k :D

Admin!! ur belogsipot has been hack3d by
- b3nt3n -

Why i am doing this?
coz i care with ur belogsipot
why?
Coz i dont want another person take over n fully deface ur belogsipot
lol

Ok admin, i know rite now u are using a weak passwor for your email acc
Dont put the same password for all ur acc,
E.g 
Fb pass ur put = 123456
Yahoo pass = abcdef
Gmail pass = 123abc

Ok now take a minute, and think,
if ur enemy guesing ur email password
and they successful login to ur email acc
then they take ur personal information,ur secret or whateava
which is personal for u, and they publish to public..
what will happen? 
OMG!! 
I hope ur understand what i mean..
lol

OK now admin?? what should u do? 
change ur email password with strong password
such as 1ntr0duCt10n
lol




TQ 


- b3nt3n -

We are D3x-Crew!
We are Victorious!!
We Can do What You Can't do!!!


: Greets :

| D3xtop-Cr3w | D3x-T4k3daK3!t0 | D3x-Y00t4Y0ct0 | D3x-!t1kS4l4! | D3x-K3y0R3n | D3x-Ryn3A!k0 | D3x-w0Lv3Sl4y3r | D3x-Typ3Unknown | D3x-4l3xJ0hn | D3x-Brut4lForcex | D3x-M4st4J4ck | D3x-Sprawd | D3x-Alep | D3x-VaGenZa | D3x-10 | D3x-VaGenZa | D3x-Us0p Wh!lch4 | D3x-5cr4BBl3 | D3x-c0ld sp00f3r | D3x-INooB | D3x-W0LV3 | D3x-VaGenZa | D3x-AnonDejaVu | D3x-Sh4d0wz | D3x-d0u6l3 A | D3x-BlinkBlink | D3x-CyberGhost | D3x-Monyet!~ | D3x-C4T-D3V1LC0D3 | D3x-$A$ | D3x-FiRdAu3 | D3x-24FF | D3x-Jam3s-Bond | D3x-L0g1nD3n13d | D3x-WarRioRCoD3z | D3x-Mizamk | D3x- Max Na Iefz | D3x-r3d_dX | D3x-AMAD DEX.MY | D3x-KinoZ | D3x-KID1412 | D3x-Hakim75 | D3x-DarQ RiTuAL | D3x-Junior Phyber | D3x-Hackeaziq Hex | D3x-109!n | D3x-W@fi ThiefKid | D3x-xtr3m3 fux0r | D3x-A1i3N P0r73r | D3x-Raze.strike | D3x-AtomMota HC | D3x-C0d3rFacE | D3x-Fai T | D3x-AmzType | D3x-Kasparov | D3x-1nc1kr0LL1nGst0n3S | D3x-xtr3m3 fux0r | D3x-_dEv!L' !Ns!dE_ | D3x-lime | D3x-Wicked Saint | D3x-P3C@H-D@RA | D3x-J@J@ M@N | D3x-FIRE | D3x-Neon | 

Wednesday, September 21, 2011

Tutorial Tambah Komen Facebook dan Twitter

Agak menarik yerk commen dalam blog ada Twitter dan Facebook... so kalau nk tau bagaimana hendak menukar bolehlah melawati blog JSBLOGSTOP



Mangsa Malang Menaiki Teksi

Masuk ok nak keluar tu yang hampeeehh.. hu3

Mangsa Bas atau Bas Jadi Mangsa?




Apa Perasan Kornag Lihat ini?

Bendera Pulak mahu di tukar, Ha sudah tukar kah?

Sumber: kutooobamboo


Sumber Google

Baru-baru ini negara digemparkan dengan isu pembangkang mahu menukar bendera Malaysia. Kenapa sampai hendak di tukar? Apa salah bendera ini? klu nak berpolitik agak2 ar... Cubalah fikir brp kos yg akan di tanggung apabila bendera ni ditukar... confirm bangunan2, rakyat, sekolah2, agensi2 kerajaan dan NGO pun terlibat sama... dah nk kena tukar bendera... dan efek di mata dunia tentang Malaysia. 

Ada pulak tu orang Malaysia sendiri pergi ke luar negara mengutuk Malaysia sedangkan dia bercita2 nak memerintah negara? emm pelik kan? kutuk Malaysia. lps tu rebut2 nak ambil Putrajaya... kan sebelum ni dia dah burukan nama Malaysia... confirmlah mereka yg pernah dengar citer2 tu tak nak melabur mahupun mnjejaki negara Malaysia ini.. kan dah rugi...

Ini Buktinya. Betul lah Pembngkang nak tukar. mereka yang kata sendiri
click untuk lebih besar
Rilex arr bendera ni tak salah, jangan hanya kerana Kerajaan sekarang segala2 nya nak ditukar.. Sejarah negara pun nk tukar? Status Negara Islam pun nak tukar, depa cakap Malaysia ni Negara Islam ke? Walau tak perfeck Malaysia sebagai Negara Islam sekurang2 nya kita bebas melakukan aktiviti agama Islam itu sendiri dan diperintah oleh orng Islam tanpa belakang nya ada ornag bukan Islam. cuba korang fikir sebahagian negara2 Islam lain adakah mereka seperti kita? cuma kita tak ada sistem hukuman Hudud jer.. opsss dah melalut jauh pulak...

tengok gambar dibawah ini...



Sumber Google


Inilah orang Malaysia yang bakar Bendera Malaysia... hanya kerana pahaman berpolitik sahaja... bendera pulak jadi mangsa.. ini belum lagi mereka memerintah negara kelak... macam2 mahu digubal dan diubah... mereka tak sedarker? perkarai in dah berlaku pada bangsa kita terutamanya umat Islam di negara jiran selatan kita? diracuni fikiran dengan halus sekali.. ni macam sekaranglah dekat Malaysia. depa tak tau fikiran mereka diperangai hanya disebalik ideology politik semata2. Fikir2 kan lah mana yang betul dan yang salah.. kelak negara tergadai dgn isu2 yang remeh tapi memberi kesan mendalam pada negara.

p/s: ni kalu nak share dibenarkan tapi jangan lupa letak link kutooo, salah dari segi undang2 copy paste hak orang tanpa letak sumber.. 

Tuesday, September 20, 2011

Sakit Perut Beramai-ramai..

entry ni pendek jer.. semalam ada g jamuan hari raya dgn staff... so hampir semua sakit perut... tulah makan banyak sangat tak ingat dunia.. tu yg kena sakit perut tu...

so sini nak ceritakan Petua-petua ilangkan sakit perut
Gambar Sexy ni tuk hilangkan sakit perut juga..
Ada 3 petua:

1: Minum madu satu sudu selawat dulu sebelum makan...
2: Ambik tepung gandum satu sudu kecil bancuhkab dgn air kacau bagi rata minum...Bismillah jgn lupa lak
3: makan pucuk jambu...kunyah perlahan- lahn telan..InsyaAllah.

Semua nie dah cuba..Alhamdulillah berkesan

p/S: Boleh juga sapu minyak angin kat perut:-)

Sunday, September 18, 2011

New Gadget, Hurry up!!

campaign image


It is a BlackBerry Galore!

A click away to the world of wonders -. BlackBerry PlayBook, BlackBerry Bold, BlackBerry Curve, BlackBerry Torch! So many choices, at such a small price.

And of course, for all Prepaid users, you’ve got to gear up your BlackBerry with the lowest Unlimited BlackBerry Day rates in the market with U Mobile - 88sen/day for unlimited streaming and BIS! Now you’ll be streaming, YouTubing and BBM-ing all day, all night.

With UMobile, the world will now be your work and play space.
VISIT HERE<<CLICK>>

Saturday, September 17, 2011

Sebelum Merdeka

Cuba korng bayangkan jika kita hidup sebelum Merdeka?

kita makan apa yer?

Minum? Mandi? Cuci Baju? Cuci Pinggan Mangkok?

Belajar?


Kerja?

Pakaian Kita?

Rumah?

Kawan-kawan Kita? Sewaktu nak mandi-manda? main Pondok-Pondok?

Korang pikir tak semua ini? so bersyukurlah kita dilahirkan zaman selepas Merdeka. 


Tanpa Seurat Benang

Kalau Manusia tanpa seurat benang tak nk aku letak dekat blog ini.. HARAM

Tapi kalau HAIWAN?? tak dosakan?

Untuk tatapan mata kamu...
Sexy tak aku?
download 003 Tanpa seurat benang....18SX (shhy! look around b4 open)
Lari2, tp korang jagn lah tengok belakang aku.. malu..
Oppss sblum ni aku tak der bulu,, naper tiba2 aku diketogerikan tanpa seurat benang nnti ko tuan blog. nk kenakan aku lah tu..

ISA Dimansohkan




Selesai sudah Perdana Menteri Malaysia menyampaikan Perutusan Khas sempena Hari Malaysia 16 September 2011. Antara Perutusan Khas itu adalah Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) akan dimansuhkan. 

2 undang-undang baru akan digubal bagi memelihara keamanan, kesejahteraan, kesentosaan serta kerukunan hidup rakyat dan negara. di bawah “semangat serta payung” Perkara 149 Perlembagaan Persekutuan bagi mencegah perbuatan subversif, keganasan terancang dan perbuatan jenayah. 

Selain itu tempoh tahanan polis yang lebih pendek daripada yang dijalankan pada masa ini. Apa-apa tahanan lanjut hanya boleh dibuat dengan perintah mahkamah kecuali undang-undang berkaitan keganasan, masih dikekalkan bawah kuasa Menteri.

Dan kuasa untuk melanjutkan penahanan akan beralih daripada badan eksekutif kepada badan kehakiman kecualilah undang-undang berkaitan keganasan itu tadi.

Kerajaan juga akan memastikan hak asasi sesiapa sahaja yang terbabit di bawah undang-undang baru itu nanti terus terpelihara berlandaskan Perlembagaan Persekutuan. Kerajaan akn menjamin bahawa mana-mana individu tidak akan ditahan semata-mata hanya kerana ideologi politik.

Intipati lain dalam Perutusan Khas tersebut :-

  • memansuhkan Akta Buang Negeri 1959 di samping akan mengkaji semula beberapa undang-undang lain bagi memastikan ia memenuhi kehendak semasa.
  • Kajian semula komprehensif ini akan melibatkan Akta Kediaman Terhad 1933 dan Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 di mana prinsip pembaharuan tahunan akan dihapuskan dan digantikan dengan pengeluaran lesen sehingga dibatalkan.
  • Kerajaan juga akan mengkaji semula seksyen 27 Akta Polis 1967 dengan mengambil kira peruntukan Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan tentang kebebasan berhimpun dengan prinsip menentang sekeras-kerasnya demonstrasi jalanan.
  • kebenaran berhimpun akan diberi selaras dengan kaedah-kaedah yang akan ditetapkan kelak dengan mengambil kira norma-norma di peringkat antarabangsa.
  • kerajaan juga tidak akan teragak-agak untuk meminda atau memansuhkan apa-apa undang-undang yang tidak lagi relevan.
Perutusan ini juga di sambut baik oleh Pembangkang dan Rakyat. "1Malaysia 3X"

Sumber: Bacaan dari text rasmi.

Soalan Cikgu 2

Dialog 2

Cikgu:''Cikgu minta kamu ceritakan tentang mak masing2''

Murid A : Emak saye seorang yang penyanyang tapi kuat berleter.

Murid B:(dgn bersungguh-sungguh) Emak saye pulak sungguh cantik tapi sampai sekarang belom berkahwin.
(^-^)


Sumber: http://www.yynr.org/v1/news+article.storyid+288.htm

Soalan Cikgu

Dialog 1

Seorang guru bertanya kepada anak muridnye.

Guru:Jika ayah kamu mendapat RM80 seminggu dan memberi emak kamu separuh,berapakah yang ayah kamu dapat?

Murid:PERANG!!



Sumber:
http://www.yynr.org/v1/news+article.storyid+288.htm

Berkenalan dengan bohsia



Mat berkenalan dengan seorang bohsia.
Mat : Jom lepak rumah aku
Bohsia : Nak buat aper?
Mat : Aku nak tunjuk sesuatu
Bohsia : Ok je
... ... ... Mat : Jom masuk bilik
Bohsia: Ok syg
Mat : Jom duk atas katil
Bohsia : Boleh jer bang
Mat : Boleh tutup lampu?
Bohsia : Boleh jer
Mat : Jom masuk selimut
Bohsia : Orait jer(berdebar²)
Mat : Meh sini pegang tgn abg..
Bohsia : Nak tunjuk aper ni bang? Suspen nih!
Mat : Tgk jam g-shock baru aku ada lampu!
Bohsia : Ceh ingatkan nak tunjuk aper tadi

Thursday, September 8, 2011

Top Up Di kenakan Cas? Setuju atau tidak?

Ak baru dapt Msj Sebentar Dari Hotlink

Bc msj dibawah

RM0. Pelanggan dihargai, mulai 15/9/11. pembelian, tambah nilai prabaya  & pek p'mulaan akan dikenakan cukai p'khidmatan sebyk 6%. Sila layari hotlink.com.my

setuju atau tidak kita terpaksa bayr cukai perkhidmatan tersebut...

Aku nak suruh Superman pakai balik Spender di luar!!!

Seksi betul lah Superman musim baru ni malu ak nak bw em..em.. tgk wayang. takut ditinggl kan hu3. koorg tgklah costume dia dr atas sampai bawah...hu3.

Tuesday, September 6, 2011

dapat BE lagi.. suka-suka

Tadi pagi tak der, tiba2 buka sekali lg. ader BE melekat dekat nufnang...
Click untuk lebih besar!!!
MBY CARA GINI KOT KUTOOO DPT BE <<SINI>>

ATAU RAHSIA KUTOOO GUNA <<INI>>

Saturday, September 3, 2011

Penyanyi dangdut tukar kepada Nyasid

sebelum tu dgr sambil baca entry ini..
Segalanya Allah


inilah Iwan Syahman

Wartawan Malaysia Mati Ditembak


IBU Jurukamera BERNAMATV, Noramfaizul Mohd Nor (gambar kecil), Naemah Abdul Majid ditenangkan ahli keluarga selepas mengetahui anaknya meninggal dunia terkena tembakan curi semasa membuat liputan Misi Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia dan BAKTI di Mogadishu, Somalia di rumahnya di Taman Serdang Jaya di Kuala Lumpur, malam tadi. - Foto BERNAMA